23.04.2024
Корисне Новини

Як наквасити капусту за 15 хвилин

Запланували квасити капусту, але не хочете витрачати на це цілий день? Наш метод квашення відбере у вас всього 15 хвилин. 

Для цього вам потрібна:

  1. січена капуста (можна нашинкувати самому або купити уже посічену. До того ж, на тернопільському ринку вона продається за ціною у 8-9 гривень за кілограм).
  2. морква
  3. сіль
  4. трилітрові банки.

Приготування

Візьміть нашинковану капусту, подушіть її руками, додайте моркву (на 1 кг капусти – 100 грамів моркви).

Далі вам потрібна буде трилітрова та півлітрова банки. У півлітрову банку налийте води та додайте 2 з половиною столові ложки солі. Вилийте суміш у 3-л банку. Утрамбуйте туди капусту. Зверху на капусту, під шийку банки, розмістіть капронову кришку. Накрийте зверху звичайною банкою.

Поставте 3-л банку з капустою на якусь ємність (миску, наприклад), тому що під час бродіння буде виділятися газ і витікати розсіл.

Залиште капусту на кухні на 2, максимум на 2 з половиною тижні для скисання (втім, це залежить від сорту капусти та температури у приміщенні, краще куштувати на готовність). Потім перенесіть у холодне приміщення.

Користь квашеної капусти

Квашена капуста дуже корисна для організму людини. Бактерії, які беруть участь у сквашуванні капусти, потрапляючи в шлунок, сприятливо позначаються на його роботі.

Квашена капуста багата на:

  • вітаміни: С, К, Р, U, вітаміни групи В;
  • амінокислоти;
  • молочну та оцтову кислоти;
  • пробіотики;
  • флавоноїди.

Крім того, вона низькокалорійна. У ста грамах квашеної капусти міститься лише 23 ккал.

Проте не всім можна споживати цей продукт.

Від вживання квашеної капусти краще утриматися:

  • при виразковій хворобі шлунку, дванадцятипалої кишки;
  • при жовчнокам’яній хворобі;
  • при захворюваннях підшлункової, нирковій недостатності, гіпертонії, підвищеній кислотності, печії, рефлюксній хворобі.
Перейти до панелі інструментів