26.04.2024
Новини Скандал Соціальні проблеми

Почався розлад аутистичного спектру: у Тернополі лікар відмовила у прийомі дитині-інваліду

Учора, 26 жовтня, у тернопільській міській поліклініці сталася прикра ситуація. Лікар-психіатр відмовила у прийомі дитини-інваліда групи А, у якої почався напад – розлад аутистичного спектру, стенофобія та гіперактивність.

При цьому мама з дитиною прийшли у години прийому – з 9:00 до 18:00. Мати хлопчика Olya Humen, яка описала проблему на своїй сторінці у Фейсбуці, розповіла, що о 13:00 вони з сином уже були під кабінетом психіатра. Чекали більше 30 хв, а о 13:36 психіатр вийшла і відмовила у прийомі.

“Хоча ще було доволі часу й діти-інваліди підгрупи А обслуговуються позачергово. Після нас була ще мати з маленькою дитиною, теж в шоці..,” – пише обурено пані Ольга.

У Максима почалася істерика, напад. Крім того, як зауважує мама хлопчика, він нещодавно перехворів ГРВІ, і години очікування в черзі тільки піддають його ризикам.

“І після заяв про огляд вдома всерівно змушені оббивати пороги поліклінік, стояти в чергах й отримувати необгрунтовані й, на мою думку, протиправні відмови”, – написала вона.

У Тернопільській міській дитячій комунальній лікарні сьогодні прокоментували цей прикрий випадок….сказавши, що психіатри у поліклініці є працівниками іншого комунального лікувального закладу на правах оренди приміщень.

Таким чином вони просто відхрестилися від вирішення цієї ситуації.

Перейти до панелі інструментів