24.04.2024
Місто Новини

Серце Кременця відтепер сяятиме уночі. Відео

Відтепер один з найпопулярніших туристичних об’єктів Тернопільщини, Замкова гора у Кременці, буде помітний здалеку не лише удень. Завдяки втіленню трирічної мрії побачити древні руїни можна буде й у нічний час.

316,48 тис. грн. на реконструкцію елементів благоустрою (зовнішнього електричного освітлення) Кременецького замку по вул. Замковій виділили ще влітку через, так званий, депутатський соцеконом. Тепер реалізація проекту, котрий розробили у Кременецько-Почаївському ДІАЗі, на завершальній стадії.

Як повідомили “Терміново” у Кременецькій міській раді, кошти прийшли саме на рахунок громади. Відтак, підрядка наймало управління архітектури, ЖКГ та земельних відносин. Коли роботи будуть повністю завершенні, світлове обладнання на Замковій горі передадуть для експлуатації ДІАЗу.

“Замкова гора (Бона) в Кременці вже із зовнішнім освітленням, роботи на даний момент завершуються. Нарешті нам вдалося втілити в життя цю чудову ідею! Тепер історично-архітектурна пам’ятка буде милувати око містян та гостей Кременця не лише вдень, а і вночі!”, – поділився враженнями народний депутат Ігор Василів, котрий одним з перших встиг побачити оновлення на Боні.

 

Нагадаємо, що ідея створення підсвітки на відомому туристичному об’єкті виникла у групи місцевих активістів. Три роки тому завдяки їхнім зусиллям вдалося вперше на кілька годин засвітити руїни XIV-XVI ст. на Замковій горі. Сяяння серця Кременця уночі відтоді стало мрією для містян. І тепер вона фактично реалізована.

Наразі не повідомляють, чи підсвічуватимуть руїни щодня, чи лише у вихідні та святкові дні. Проте, це, без перебільшення, крок у напрямку розвитку місцевого туризму.

 

Перейти до панелі інструментів