19.04.2024
Новини Оперативно

На Тернопільщині судитимуть директора лісгоспу

На Тернопільщині судитимуть директора одного з держпідприємств лісової галузі. Посадовця звинувачують у службовій недбалості, яка завдала збитків у понад чверть мільйона гривень. Йому загрожує обмеження волі до трьох років та позбавлення права займати певні посади на такий же термін. Про це повідомляють у пресслужбі обласної прокуратури.

Читайте також: Судитимуть директора Бучацького лісгоспу

“Слідством встановлено, що керівник лісового держпідприємства всупереч умов біржових контрактів, укладених між очолюваним ним державним підприємством та комерційним лісопереробним підприємством, незаконно здійснив оплату вартості послуг із залізничних перевезень деревини від станції відправника до станції одержувача коштами лісового господарства. Відповідно до укладених договорів, витрати на транспортування лісу мав понести саме покупець – комерційне лісопереробне підприємство, а не державне.

Протиправними діями керівника держпідприємству завдано понад 250 тис грн збитків, які вже відшкодовані під час досудового розслідування. Завершено слідство, що здійснювалось ТУ ДБР, розташованого у місті Львові”, – йдеться у повідомленні.

Перейти до панелі інструментів