19.04.2024
Місто Новини

Найстаріший довгобуд Тернополя подарували міській раді: що там буде

Тернопільську обласну державну бібліотеку почали будувати 34 роки тому. Це чи не найстаріший довгобуд у місті. Тепер він належить Тернопільській міській раді. Днями на засіданні Кабінет Міністрів України будівлю площею 9161,4 кв м передав у власність Тернопільської міської територіальної громади. Що планують розташувати у споруді після завершення будівництва розповів Володимир Антків. 

У пояснювальній записці зазначено наступне:

“Будівництво зазначеного об’єкта розпочато у 1987 році, ступінь готовності якого складає 85%. Проте, на сьогодні роботи щодо завершення будівництва та подальшого введення об’єкта в експлуатацію Тернопільська обласна державна адміністрація не проводяться i не планується використовувати зазначений об’єкт в подальшому.

Тернопільська міська територіальна громада спроможна завершити будівництво об’єкта, покращити його технічний стан та в подальшому ефективно використовувати його для розміщення органу місцевого самоврядування.

Площа об’єкту передачі дозволить розмістити виконавчі органи ради та її структурні підрозділи в одному приміщенні (оскільки вони розміщені в різних частинах міста), в тому числі i Центр надання адміністративних послуг, що в свою чергу, сприятиме оперативному та якісному наданню послуг громадянам та організаціям громади.

За інформацією Тернопільської міської ради фінансування на завершення будівництва об’єкту, що пропонується до передачі, та його утримання здійснюватиметься із місцевого бюджету Тернопільської міської територіальної громади в рамках виконання заходів Програми економічного та соціального розвитку громади на відповідний рік.”

Перейти до панелі інструментів