26.04.2024
Новини

На Тернопільщині незаконно вирубали дерев на понад 1 млн грн

85 дерев незаконно вирубали у смузі відводу автодороги М-09 Тернопіль-Львів-Рава Руська. Порушення виявили інспектори Державної екологічної інспекції, – повідомляють у Державній екологічній інспекції Тернопільщини.

Під час обстеження на місці порізки дерев виявили автомобіль та двох громадян. Чоловіки мали 2 бензопили та спеціальне обладнання для звалювання дерев. Вони повідомили, що їх найняв для проведення рубки невідомий їм громадянин. Останній,  прибувши на місце події, підтвердив інформацію. Дозвільні документи чоловік зобов’язався надати до Інспекції. Та, прибувши на розгляд справи, дозволів він не надав.

“Як з’ясували у Інспекції у Службі автомобільних доріг Тернопільської області, на балансі якої перебуває дана дорога, дозвільний документ – лісорубний квиток на порубку цих дерев не видавався.

Розрахована сума шкоди, заподіяна незаконною рубкою дерев, склала 1,2 млн.грн.
У зв’язку з тим, що в діях осіб, які здійснили незаконну порубку дерев вбачаються ознаки злочину, відповідальність за яке передбачено ч. 1ст. 246 ККУ, матеріали направлено до Тернопільського районного управління поліції ГУНП в Тернопільській області”, – йдеться у повідомленні.

Перейти до панелі інструментів