18.04.2024
Новини Суди

У Тернопільської міської ради відсудили лікарню

У Тернопільської міської ради відсудили приміщення районної лікарні. Проте адвокати кажуть, що це ще не остаточна перемога. Упродовж 20 днів Тернопільська міська рада має право подати касаційну скаргу днів до Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду. Про це повідомляють в Адвокатському об’єднанні «Самуляк та партнери» та наголошують, що воюватимуть до «останнього патрона», захищаючи інтереси жителів Тернопільського району і працівників Тернопільської районної лікарні.

Тернопільській районній лікарні бути. Ми захистили інтереси жителів Тернопільського району і працівників Тернопільської районної лікарні.

Сьогодні Західний апеляційний господарський суд в місті Львові задовольнив апеляційну скаргу Керуючого партнера Michael Samulyak, яка подана в інтересах Великобірківської селищної ради і скасував рішення Господарського суду Тернопільської області.

Нагадаємо, що Тернопільська міська рада виграла суд у Тернополі, скасувавши рішення Тернопільської районної ради про розподіл приміщень районної лікарні між навколишніми селами: Великоберезовицькою селищною радою; Великогаївською сільською радою; Байковецькою сільською радою; Підгороднянською сільською радою; Білецькою сільською радою; Великобірківською селищною радою.

Тернопільська районна лікарня підтримувала судову війну з мерією на стороні навколишніх сіл, адже ще не стерлося з пам’яті те, як було ліквідовано залізничну лікарню на вул. Франка, або що сталося з поліклінікою на вул. Острозького. Очевидно, така ж доля може у перспективі чекати й цю медустанову.

Що цікаво, у суді нове керівництво Тернопільської районної ради як відповідачі частково визнали позов Тернопільської міської ради, фактично ставши на сторону позивача
Мотиви рішення Західного апеляційного господарського суду поки, ще не відомі, сьогодні проголошено лише вступну і резолютивну частини. З ним можна буде ознайомитися в Єдиному державному реєстрі судових рішень за номером справи 921/787/20, – інформують в Адвокатському об’єднанні.

Перейти до панелі інструментів