28.03.2024
Економіка та фінанси Місто Новини

Тернопіль у п’ятірці лідерів за версією Forbes Україна

За версією популярного видання Forbes Україна другий рік поспіль Тернопіль входить у п’ятірку найкращих міст для ведення бізнесу в 2021 році. Рейтинг  опублікували у жовтневому номері видання, – повідомляють у Тернопільській міській раді. 

Оцінюють інвестиційну привабливість та бізнес-клімат міст за десятьма критеріями. У переліку 38 українських міст, в яких кількість населення складає понад 90 тис. За результатами дослідження Тернопіль (224 тис. осіб) отримав 642 бали та потрапив у п’ятірку найкращих міст для ведення бізнесу.

“За даними Forbes, Тернопіль став найосвіченішим містом, отримавши максимальний бал (100) за критерієм «Освіта». Високим у порівнянні з іншими містами є показник прозорості міської влади (75). Також зросла купівельна спроможність, рівень безпеки громадян та покращилась екологічна ситуація.

Загалом експертами оцінювались такі критерії: прозорість міської влади, регіональний рейтинг Doing Business, купівельна спроможність, транспортне сполучення, безпека, освіта, міграційна привабливість, екологічна ситуація та готовність міст до наступної хвилі пандемії, що розраховувався на основі відсотку вакцинованих мешканців, кількості центрів вакцинації, рівня захворюваності тощо”, – йдеться у повідомленні.

Перейти до панелі інструментів