25.04.2024
Культура Новини

У Кременці довели, що вік музиці не завада

День музики та День людей похилого віку оригінально об’єднали у Кременці. Там, в обласному літературно-меморіальному музеї Юліуша Словацького за рояль сів 90-річний виконавець. Його знає усе місто та далеко за його межами. 

“У музеї Юліуша Словацького – акція для «сеньйорів». Унікальна можливість виконати улюблену мелодію на роялі у Салоні Саломеї. На фото – Григорій Романович Грохольський – у минулому – директор краєзнавчого музею, краєзнавець, екскурсовод, дає концерт для відвідувачів музею”, – розповіли у музеї.

Цьогоріч Григорій Грохольський відзначив 90-літній ювілей. Він колишній директор Кременецького краєзнавчого музею, людина з енциклопедичними історичними знаннями. Роботі у музеї віддав багато років. І навіть коли вийшов на заслужений відпочинок, не полишив улюбленої справи.

Ще донедавна, до початку пандемії та карантину, відомого краєзнавця можна було зустріти із групою гостей міста. Пан Григорій завжди залюбки ділиться своїми знаннями про Кременець, цікавими легендами. Він і сам є легендарною особистістю, з тих, що творять історію рідного краю.

Перейти до панелі інструментів