26.04.2024
Новини Промо

Candida корисна? 3 факти про молочницю, які вам варто знати

Зараження грибком Candida albicans здатне зіпсувати життя надовго, а самолікування призвести до серйозних запалень.

Чим небезпечна самодіагностика молочниці

Симптоми захворювання схожі з циститом, хламідіозом, бактеріальним вагінозом, запальними процесами жіночої репродуктивної сфери. Протигрибкові препарати не борються з бактеріями, стан пацієнтки буде погіршуватися.

У клініці Оксфорд Медікал https://oxford-med.com.ua/services/ginecology/infection/ проводять ретельне обстеження жінки, причину нездужання виявляють в ході дослідження слизових тканин на мікроскопі. Тільки після виявлення бурхливого зростання грибка Candida albicans лікар виключає підозри на інші причини сверблячки, дискомфорту, неприємного запаху та виділень.

Чим корисний і небезпечний Candida albicans

Вчені нарахували понад 150 видів крихітного грибка, що схожий на дріжджі. До 80% населення планети — його носії.

Контрольована кількість грибка — норма:

  • кандида альбіканс бере участь в біохімічних процесах;
  • грибком харчуються корисні бактерії;
  • одноклітинний організм формує нормальну мікрофлору;
  • грибок сприяє виробленню вітамінів К і В12.

Поки його розвиток не призводить до інфікування, знищувати грибок не потрібно. Проблеми починаються при неконтрольованому зростанні грибка — виникає дисбаланс мікрофлори, інфекції, запалення, дискомфорт.

Молочниця часто є ознакою цукрового діабету, сигналізує про збої в обміні речовин. Поява молочниці — привід перевірити рівень глюкози в крові, навіть якщо вас нічого не турбує.

Чим небезпечне самолікування молочниці

В аптеках повно протигрибкових препаратів. Якщо ви помилились з діагнозом і знищили нешкідливий грибок, виникне дисбактеріоз, знизиться імунний захист організму, ви не зможете подолати інфекцію. Неправильне застосування препаратів провокує хронічні рецидиви.

У клініці Оксфорд Медікал після діагностики вагінального кандидозу пацієнтці призначають додатково обстеження: бакпосев. Він допоможе визначити — до яких препаратів у грибка створений захист, які не провокують його подальше зростання, а які зупинять інфікування та нормалізують мікрофлору. Ефективне амбулаторне лікування вагінального кандидозу займає 5-10 днів.

Перейти до панелі інструментів