29.03.2024
Економіка та фінанси Здоров’я Новини

Порушень на 2 млн: Кременецькою лікарнею займуться правоохоронці

Днями завершилася ревізія фінансово-господарської діяльності Комунального некомерційного підприємства «Кременецька опорна лікарня» Кременецької міської ради. За результатами перевірки виявлено фінансових порушень, що призвели до втрат активів на загальну суму 1,9 млн гривень. Аудит провели за період з 1 вересня 2019 року по 30 червня 2021 року, – про це повідомила депутат Кременецької міської ради Зоя Карпюк з посиланням на Управління Західного офісу Держаудитслужби Тернопільської області

Зокрема, у повідомленні йдеться про те, що через порушення встановленого порядку в ревізійному періоді списано протермінованих медичних препаратів, вакцин та компонентів крові на загальну суму 272,5 тис. гривень.

Через порушення списано протермінованих медичних препаратів, вакцин та компонентів крові на загальну суму 272,5 тис. гривень

“Встановлено недоотримання Підприємством коштів від Національної служби здоров’я України на суму 1,3 млн грн за надані впродовж квітня-червня 2021 року послуги з лікування пацієнтів методом екстракорпорального гемодіалізу та стоматологічної медичної допомоги в амбулаторних умовах. Передумовою порушення стало недотримання лікарнею умов укладеного з Національною службою здоров’я України договору про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій, зокрема через не відображення понесених витрат у звітах та не внесення змін до договору щодо коригування запланованої вартості послуг.

Крім того, лікарнею надано послуги із стаціонарного лікування жителів інших адміністративно-територіальних одиниць без подальшого відшкодування витрат за комунальні послуги, що призвело до зайвих витрат коштів місцевого бюджету на суму 228,8 тис.грн.

Під час ревізії забезпечено відшкодування виявлених втрат на суму 129,2 тис. гривень.
Двох посадових осіб лікарні притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу.
Матеріали ревізії передано до правоохоронних органів”, – зазначається у повідомленні.

Перейти до панелі інструментів