30.04.2024
Культура Новини

У Кременецькому ботсаду можна потрапити у “Відкритий портал”

Сьогодні, у Всесвітній день туризму, у найстарішому ботанічному саду України, Кременецькому, відкрили унікальну виставку художника Василя Петровського. Цікаві, непересічні роботи з філософським змістом змогли побачити усі охочі. 

Ідея відкриття виставки у такому форматі з`явилася у митця ще весною. Спеціально на цей захід приїхали навіть гості із Києва. Прийшли й викладачі художника з Кременецької академії. Вони досі згадують Василя Петровського як непересічну особистість, талант якої було помітно ще у студентські роки.

Читайте також: У Кременці закинуту будівлю перетворили на популярну фотозону

Усі, хто завітали на відкриття, мали нагоду поспілкуватися з художником особисто. А поговорити з людино, яка вільно володіє чотирма іноземними мовами, завжди знайдеться про що. До слова, художник має незвичне для творчої людини хобі – бокс. Як жартує сам Василь Петровський – художника кожен може образити, а перед боксером не кожен встигне вибачитися.

На початку заходу творець презентував свої роботи.

    • Мета нинішнього заходу – познайомити гостей зі своїми роботами. Також хочу чути ваші думки про них. “Відкритий портал” покликаний відволікти від метушні, перенести вас в інший світ.

Гості були у захваті від творів та їхнього оформлення на виставці. Присутніх частували не лише яскравими емоціями, а й трав’яним чаєм – однією із родзинок ботанічного саду та трояндовим варенням, яке приготувала працівниця установи Ліана Онук.

 

 

“Сьогоднішня презентація робіт ” Відкритий портал” Василя Петровського – це щось неймовірне. Душа і серце переплітаються у формах дерева. У кожній роботі – глибокий зміст, який треба пізнати.
Треба мати не лише хист, а й щиру душу, щоб передати настрій , внутрішнє багатство , суть самих робіт. Ходила від однієї роботи до іншої, з’ясовуючи котра найкраща. Зайшли в душу усі по-особливому”, – поділилася враженнями художниця Ольга Зозуля.

Кожна робота Василя Петровського – це окрема історія, яку переживає автор, а іноді й інші, причетні до цього, люди. Він може годинами говорити про творчість, улюблену справу. І якщо завітаєте до Кременецького ботанічного саду, то зрозумієте і відчуєте про що йдеться. А, коли пощастить, то, може, зустрінете за роботою самого художника.

Довідка:

Василь Петровський народився 4 квітня 1976 року у с. Кисоричі, Рокитнівського району, Рівненської області, випускник Кременецького обласного педагогічного коледжу ім. Тараса Шевченка. Вищу освіту здобув у Прикарпатському Національному університеті ім. Василя Стефаника (дизайн інтер’єру). Працював у найбільшому парку відпочинку світу Europa-Park (Німеччина). Роботи художника прикрашають чимало закладів в Україні, також знаходяться у приватних колекціях Швейцарії, Франції, Німеччини.

Перейти до панелі інструментів