19.03.2024
Новини Оперативно

Сепаратист з Тернопільщини відбувся умовним терміном, стаття передбачає до 10 років в’язниці

Один рік іспитового терміну отримав сепаратист з Тернопільщини. Його звинуватили в участі у проведенні псевдореферендуму у Маріуполі у 2014 році. Стаття (ч. 2 ст. 110 КК України) передбачає до десяти років ув’язнення з конфіскацією. За співпрацю з слідством зловмиснику присудили 1 рік умовно. Про це повідомляють у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

Під час слідства з’ясувалося, що у травні 2014 року тернополянин спільно з іншими особами організовував та проводив у м. Маріуполі псевдореферендум щодо відокремлення Донецької області від України.

“Перебуваючи у приміщенні місцевої районної державної адміністрації, де було організовано роботу дільничної виборчої комісії щодо референдуму про відокремлення Донецької області від України, чоловік особисто заповняв звітну документацію, сприяв громадянам у проведенні голосування на зазначеній «виборчій дільниці» та здійснював охорону даного приміщення”, – йдеться у повідомленні.

Під час досудового розслідування підозрюваний повністю визнав свою вину у та щиро розкаявся, активно сприяв розкриттю злочину та викриттю інших співучасників. Між ним та прокурором укладено угоду про визнання винуватості, яку з обвинувальним актом направлено до суду.

За результатами судового розгляду Іллічівським районним судом м. Маріуполя Донецької області його визнано винним та засуджено до 5 років позбавлення волі зі звільненням від відбування покарання з іспитовим строком на 1 рік.

Перейти до панелі інструментів