20.04.2024
Екологія Новини

На понад 500 га збільшився Нацпарк на Тернопільщині

Національний природний парк “Кременецькі гори” збільшив територію на 536 га та змінив межі. Відповідне рішення про зміну меж території Національного природного парку «Кременецькі гори» ухвалено Урядом. Про це повідомляють у Міністерстві захисту довкілля та природних ресурсів України. 

До меж нацпарку буде додатково включено ще 536,0618 га земель на території Кременецького району. З яких, 520,0618 га надаються у постійне користування. Більшість цих територій вкриті степовою рослинністю.

“Ми маємо зберегти цінні степові екосистеми, території яких зменшуються з кожним роком, насамперед через розорюваність. Адже більше третини рідкісних і зникаючих видів флори і фауни, занесених до Червоної книги України, мешкає саме на степових ділянках» – прокоментував Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Роман Абрамовський.

Кременецькі гори є важливою ключовою територією екологічної мережі національного значення. Вони приурочені до Галицько-Слобожанского екологічного коридору і репрезентують ландшафти Північного Поділля. Тут поєднуються розмаїття лучної, наскельно–степової, лісової та водно-болотної рослинності з рідкісними і зникаючими видами, – зазначають і міністерстві.

Перейти до панелі інструментів