29.03.2024
Новини Оперативно

У Бучачі шахраї виманили у чоловіка 180 тисяч гривень

Таку значну суму чоловік пересилав шахраям упродовж двох днів. У Бучачі Тернопільської області у чоловіка видурили 180 тисяч гривень, представившись співробітниками банку, повідомляє прес-служба поліції області.

Потерпілий повірив зловмисникам, які телефонували йому під виглядом працівників банку. Спочатку до нього зателефонувала жінка. Вона розповіла про “проблеми” з його карткою. За її словами, необхідно провести деякі банківські операції, щоби убезпечити рахунок від доступу.

“Розмову з потерпілим продовжив чоловік. Він почав розпитувати у жителя Бучача особисті дані картки, порадив зняти усі гроші з неї та перекинути їх на інші рахунки. Сказав, що усе це робиться в цілях безпеки і гроші клієнту банк невдовзі поверне. Потерпілий повірив телефонному незнайомцю”, – йдеться у повідомленні.

Аж два дні житель Бучача через термінал перекидав гроші частинами, які зняв зі своєї картки, на рахунки, які йому диктував аферист.

“За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Тривають оперативно-розшукові заходи для розкриття злочинів”, – сказали у поліції.

Перейти до панелі інструментів