28.03.2024
Новини Освіта Скандал

У Кременці на День вчителя буде протест під міською радою?

Історія Надії Медецької, яка оголосила голодування, протестуючи проти реорганізації освіти у Кременецькій громаді, облетіла всю країну. На 9-ий день голодування вчительку забрала швидка. Надихнувшись прикладом колеги, молодий вчитель Андрій Волянюк закликав громаду до протесту під міською радою у День працівника освіти.

Читайте також: Вчителька, що голодує в Кременці, потрапила у лікарню 

“Колеги-освітяни, багато хто з вас знає про голодування Надії Медецької. А знаєте, що найгірше? Що в цій ситуації місцева влада, профспілка та кожна школа планують святкувати День працівника освіти. Кому потрібне це лицемірство? Людям, яких зневажають? Людям, яким не виплачують зарплати? Людям, які залишилися без роботи? Ви хочете чути на цих концертах слова типу “ваша робота важлива”, “ми вас цінуємо”?, – пише молодий вчитель.

1 жовтня, напередодні професійного свята освітян він пропонує зібратися під міською радою та висловити свою позицію.

“Як би не склалася ситуація, збираємося в п’ятницю, 1 жовтня, святкувати. Але не окремо, а разом: адміністрації, техпрацівники, учителі усіх шкіл та просто небайдужі кременчани.

Нас не зможуть вигнати через карантинні вимоги, тому що ми будемо надворі, на відміну від концертів, які плануються в Будинку Культури. Якщо вас залякує ваша адміністрація (а таке в нас є), то зрозумійте одне: сьогодні вони є, а завтра не буде, тому не потрібно когось боятися!”, – закликає Андрій Волянюк.

Більшість колег-педагогів підтримують ініціативу молодого вчителя. Чи відбудеться протест під міською радою, стане зрозуміло 1 жовтня. “Терміново” стежить за ситуацією та інформуватиме читачів про перебіг подій.

 

Перейти до панелі інструментів