29.03.2024
Новини

До Тернополя повернувся прес-офіцер, який рік служив в Африці

Прес-офіцер Юрій Кульпа повернувся до Тернополя після року служби на Африканському континенті. У Конго він у рамках миротворчої місії ООН виконував обов’язки помічника командира по зв’язках зі ЗМІ. Про завершення роботи у 18-ому окремому вертолітному загоні повідомив на своїй сторінці у Фейсбук. 

Військових зустріли у міжнародному аеропорту «Львів» імені Данила Галицького. Там приземлився борт з військовослужбовцями 12-ї ротації 18-го окремого вертолітного загону. На рідну землю повернулися 150 українських миротворців, які майже рік виконували завдання зі стабілізації в Демократичній Республіці Конго. Серед них і тернополянин Юрій Кульпа.

Їх зустрічали рідні та близькі, друзі та колеги. В теплих обіймах танули дружини із чоловіками, матері з синами діти із батьками.

Начальник армійської авіації – начальник управління армійської авіації Командування підготовки Командування сухопутних військ ЗСУ полковник Максим Саміленко подякував військовослужбовцям за сумлінне виконання службових обов’язків та вручив заохочувальні відзнаки, грамоти, подяки”, – йдеться у повідомленні.

Опісля медичного обстеження на базі 12-ї бригади армійської авіації на Львівщині, армійці зможуть повернутися у свої військові колективи та рідні домівки.

Перейти до панелі інструментів