18.04.2024
Новини Оперативно

Кременчанина, який намагався зарізати батьків, забрали до психлікарні

22-річного кременчанина, який у травні намагався зарізати батьків, примусово лікуватимуть у психіатричному закладі. Таке рішення днями прийняв Кременецький районний суд. Про це повідомляють у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури. 

Читайте також: Кременчанина, який намагався вбити своїх батьків, визнали психічнохворим

“Тернопільською обласною прокуратурою здійснювалось процесуальне керівництво і підтримано публічне обвинувачення стосовно жителя одного із сіл Кременецької ОТГ, який намагався вбити своїх батьків шляхом нанесення їм численних ножових поранень (ч. 3 ст. 15, п. 2 ч. 1 ст. 115 КК України)”, – йдеться в повідомленні.

Трагедія трапилася у ніч на 29 травня. Мешканець с. Білокриниця у власному будинку намагався убити своїх батьків, нанісши їм численні поранення.  Злочину до кінця не довів, його зупинили сусіди, які прибігли на крики потерпілих про допомогу.

“Відповідно до висновку судово-психіатричного експерта чоловік, під час скоєння інкримінованих йому дій, страждав хронічним психічним захворюванням, не міг усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними, а також на даний час потребує примусового лікування у психіатричному закладі.

Ухвалою Кременецького районного суду Тернопільської області від 15 вересня до жителя Кременеччини застосовано примусові заходи медичного характеру у виді госпіталізації до закладу з надання психіатричної допомоги із суворим наглядом”, – зазначають у прокуратурі.

Перейти до панелі інструментів