20.04.2024
Місто Новини Соціальні проблеми

Нагодувати бідних та прикрасити місто – найцікавіші проекти Громадського бюджету Кременецької громади

Сьогодні у Кременці розпочалося голосування за проекти Громадського бюджету – 2022. Йому передувало засідання погоджувальної ради. Там до голосування допустили 12 проектів. Щодо одного з них, Пункт видачі гарячої їжі та напоїв для потребуючих «Соціальне горня Кременецької громади», між членами комісії розгорнулися дебати.

Того ж дня, аби презентувати свою ідею, до міської ради прийшла авторка згаданого проекту, голова благодійного фонду “Власна ініціатива” Надія Врочинська. Її аргументи переконали комісію допустити проект до голосування.

Діяльність та результати роботи Надії Врочинської відомі та помітні у Кременці. Зокрема, благодійна організація, яку очолює пані Надія, здійснила ремонт великої палати у дитячому відділенні Кременецької лікарні, долучається до інших добрих справ.

Вартість реалізації “Соціального горня Кременецької громади” 100 тис грн. Проте, наразі ідею підтримали лише четверо людей.

Проекти, що на цей момент набрали найбільше голосів: «На зустріч людям, шляхом належного освітлення вулиць Фещуки, Лесі Українки, Підлісна, Волинська, Сонячна, Незалежності, провулки Підлісний-1, Підлісний-2 в селі Білокриниця Кременецького району Тернопільської області», “Облаштування території комфорту” (біля академічного ліцею ім. Уласа Самчука).

Лідирує у голосуванні ідея депутата міської ради Дмитра Мельничука “Парковий арт-об’єкт «Я люблю Кременець», яка пропонується у бюджеті участі вперше. Об’єкт планують встановити у центрі міста, поблизу парку.

Решта пропозицій стосуються облаштування дитячих та спортивних майданчиків, ремонту доріг.

Ті, хто бажають підтримати той чи інший проект, можуть зробити це онлайн, або особисто у Кременецькій міській раді до 5 жовтня. Проголосувати можна за 2 сільські проекти і 2 міські. За результатами профінансують шість проектів-переможців – 3 по селах і 3 у Кременці.

 

Перейти до панелі інструментів