25.04.2024
Історична спадщина Культура Новини

Юна тернополянка дослідила вісім поколінь і здобула перемогу у конкурсі етно-блогерів

Юна тернополянка Магдалина Липовецька – серед чотирьох переможців Всеукраїнського конкурсу етно-блогерів на здобуття третьої Відзнаки імені Героя Небесної Сотні Олександра Капіноса. Переможців оголосили днями на урочистому заході у місті Києві, – повідомляють організатори. 

Магдалина стала кращою у віковій категорії 10-13 років. Дівчинка дослідила вісім поколінь родинного дерева, щоб визначити найпопулярніші за 2 століття імена.

“Пра-бабусю Магдалин Липовецької теж так звали. А Юстиною звали пра-пра-пра-прабабусю, як і маленьку сестричку етноблогерки. Магдалинка навчила своїх підписників, як правильно шукати своє село на карті Боплана 1650-го року, адже його карт є багато, і вони дещо відрізняються від сучасних, – треба знати секрети.

Досліджуючи старі родинні фото п’яти поколінь, дівчинка спостерігає, як змінювалися одягові традиції українців на Львівщині, робить цікаві висновки про те, чому українці до 1930-х років майже не носили вишитих сорочок. Чи носили? Про все на сторінці Магдалинки”, – зазначають у повідомленні.

Перейти до панелі інструментів