25.04.2024
Новини

Михайлик Чан з Китаю розчулив мережу вітанням з Днем Незалежності. Відео

Михайлик Чан з Китаю розчулив мережу вітанням з Днем Незалежності України. 6-річний хлопчик прочитав частину вірша Володимира Сосюри “Любіть Україну!” у вишиванці та з українським прапором. 

 

Михайлик народився у Китаї. А от його мама Світлана – кременчанка. Близько 10 років тому вона виїхала до Китаю. Там познайомилася із майбутнім чоловіком. Пара одружилися, весілля відзначали двічі – за українською та китайською традиціями. Зараз подружжя виховує двох діток, у Михайлика є менша сестричка.

Своїх дітей Світлана Дзюма-Чан змалечку навчає українською, якою діти спілкується між собою та з родиною з України.

Як розповіла “Терміново” мама Михайлика, весь день у садочку син спілкується китайською. Тож вірш українською дався непросто. Проте, у коментарях глядачі захопливо відгукуються про українську вимову та дикцію хлопчика. І це не дивно, адже він з творчої родини. Світлана – професійна танцівниця. Дідусь Михася, Володимир Дзюма, – знаний на Кременеччині та Тернопільщині співак та актор.

Через рік Михайлик Чан навчатиметься у й в українській школі, – каже Світлана. Хлопчик мріє стати військовим і присвячує чимало часу своєму захопленню.

Перейти до панелі інструментів