19.04.2024
Новини Суди

На Тернопільщині 5 років в’язниці отримав чоловік, що порізав неповнолітнього

Таке рішення прийняв Тернопільський апеляційний суд. У першій судовій інстанції 31-річного зловмисника покарали лише 6-ма місяцями в’язниці та 100 тис грн моральної компенсації. Захисник неповнолітнього потерпілого з таким рішенням не погодився. До того ж, обвинувачений у своїх діях не розкаявся, чим суттєво погіршив своє становище. Про це повідомляють у Тернопільському апеляційному суді.

“Колегія суддів Тернопільського апеляційного суду розглянула апеляційну скаргу захисника потерпілого, неповнолітнього Я. на вирок Бучацького районного суду від 24 лютого 2021 року. Цим вироком 31-річного Маркіяна Д. визнано винним за ч.1 ст 121 КК України (умисне тяжке тілесне ушкодження, небезпечне для життя в момент заподіяння) і призначено покарання із застосуванням ч.1 ст. 69 КК України – 6 місяців арешту. Також із обвинуваченого на користь потерпілого стягнуто 100 тис. грн моральної шкоди.

Не погодившись із судовим рішенням через м’якість призначеного покарання, захисник неповнолітнього потерпілого подав апеляційну скаргу та просив призначити обвинуваченому покарання у виді позбавлення волі строком 6 років.

Натомість із матеріалів кримінального провадження вбачається, що під час досудового слідства та в суді першої інстанції Маркіян Д. винним себе не визнав і слідству не сприяв, перед потерпілим не вибачився, хоча той є неповнолітнім. Також не відшкодував заподіяну шкоду. Обвинувачений підтвердив це у судовому засіданні апеляційного суду. Таким чином, посткримінальна поведінка Маркіяна Д. не свідчить про його щире каяття.

З огляду на наведене, колегія суддів Тернопільського апеляційного суду частково задовольнила апеляційну скаргу представника потерпілого, неповнолітнього Я. та ухвалила новий вирок, призначивши Маркіяну Д. покарання у виді 5 років позбавлення волі”, – повідомляють в апеляційному суді.

Нагадаємо, прецедент трапився майже два роки тому. Пізно ввечері 26 жовтня 2019 року Маркіян Д. відпочивав у ресторані “Аскольд” с. Язловець Бучацького району. Перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, на ґрунті особистих неприязних стосунків він взяв на кухні ніж і ударив неповнолітнього, спричинивши юнакові тяжке тілесне ушкодження, небезпечне для життя в момент заподіяння.

Перейти до панелі інструментів