29.03.2024
Новини Оперативно

Тернопільського чиновника судитимуть за незаконне виділення ділянки вартістю 1,3 млн грн

Чиновник Тернопільської міської ради постане перед судом за службову недбалість. Слідство встановило, що він незаконно виділив земельну ділянку у Тернополі вартістю 1,3 млн грн. Якщо провину посадовця доведуть у суді, йому “світить” до п’яти років ув’язнення. про це повідомляють у пресслужбі прокуратури Тернопільщини. 

“За процесуального керівництва Тернопільської обласної прокуратури слідчим управлінням ГУНП в Тернопільській області завершено слідство стосовно службової особи Тернопільської міської ради за ч. 2 ст. 367 КК України.

Розслідуванням встановлено, що чиновник, перебуваючи на посаді в Тернопільській міській раді, внаслідок недбалого ставлення до виконання своїх службових обов’язків, погодив проєкт землеустрою щодо відведення земельної ділянки вартістю понад 1,3 млн грн для будівництва та обслуговування житлового індивідуального будинку, господарських будівель і споруд. Через протиправні дії службової особи порушено вимоги Генерального плану, Плану зонування території м. Тернополя, іншої дозвільної містобудівної документації”, – йдеться у повідомленні.

Також у прокуратурі нагадують, що 1 березня 2021 року посадовій особі повідомили про підозру у скоєнні злочину за ч. 2 ст. 364 КК України. Матеріали справи передали для розслідування до НАБУ. У травні 2021 року детективом НАБУ, за погодженням із прокурором САП, змінено підозру на ч. 2 ст. 367 КК України та повернуто провадження для подальшого розслідування до органів поліції Тернопільської області.

Наразі підозрюваний та захисники знайомляться з матеріалами справи.

Перейти до панелі інструментів