27.04.2024
Культура Новини

На День Незалежності презентують художній фільм, який зняли на Тернопільщині. Відео

Червоний. Без лінії фронту

Саме на День Незалежності запланована презентація фільму “Червоний. Без лінії фронту”. Прем’єра мала відбутися у 2020 році. Її перенесли через карантин. Це приквел до українського історичного фільму “Червоний”. Зйомки картини тривали упродовж 2018 року. Події 1930-их років відтворювали здебільшого у Кременці і частково у Бережанах.

Вихід історичної драми, яка розповідає історію становлення Данила Червоного та перенесе глядача в Кременець 1930-х років, запланований на 24 серпня цього року.

Про це повідомив продюсер стрічки Володимир Філіпов на своїй сторінці у Facebook. “Червоний. Без лінії фронту” режисерів Зази Буадзе і Тараса Ткаченко – це приквел фільму “Червоний” 2017 року. Картина є масштабною екранізацією однойменного кіно-роману Андрія Кокотюхи.

“Західна Україна знаходиться під владою Польської республіки. Данило Червоний — звичайний студент. Разом із друзями, українськими студентами, він захоплений ідеєю створення Української незалежної держави. Потрапивши під вплив радикалів, четверо друзів вступають у збройне протистояння з польською владою. Однак, коли польська таємна поліція виходить на їхній слід, хлопці опиняються перед вибором, який назавжди змінює звичайне життя й розводить їх по різні сторони барикад”, – повідомляє “Нове українське кіно”.

До зйомок у фільмі залучали не лише професійних акторів, а місцевих мешканців. У Кременці в масовці картини зіграли двоє колишніх міських голів – Олексій Ковальчук та Роман Ванжула.

Саундтрек до стрічки виконав гурт “Гайдамаки”. Лідер Олександр Ярмола зіграв одну з ролей.


“Я дуже вдячний людям, які в мене повірили і запросили до проекту. Вдячний за творчу атмосферу всій великій знімальній команді. Це був дуже цікавий для мене досвід. Оскільки я не професійний актор, то єдине і найкраще, що я міг зробити – це повністю довіритися режисерам, і це мені допомогло впоратися зі створенням образу. Вчився, як кажуть, “в процесі”. Сам ще не бачив готового фільму, тож дуже цікаво!”, – зазначає Олександр Ярмола.

 

Перейти до панелі інструментів