29.03.2024
Історії Мандри Новини

Їдуть через усю Європу: на Тернопільщину завітали велотуристи з Франції

велотуристи з Франції

На Тернопільщину завітали велотуристи з Франції. Акім та Марі подорожують на велосипедах з домашніми улюбленцями. Вони їдуть через усю Європу. А учора побували у Бережанах. Там вони зустрілися з місцевими прихильниками велоспорту. Про це повідомили у спільноту “БережВело”. 

“Продовжуємо зустрічати веломандрівників у м. Бережани. До нас сьогодні завітала пара велотуристів з Франції – Акім та Марі. Незважаючи на дощову погоду, гості мужньо здолали 50 км не надто якісного покриття. З ними були улюблені песики у велопричіпах. Гості прибули на місце ночівлі, де зустрілись з парою друзів з Словенії, які також подорожують з домашніми улюбленцями.

Завтра запланована екскурсія до Бережанського замку, історичної центральної частини міста, та продовження руху до Києва та Одеси. Раді знайомству. Бажаєм успіху та наснаги у подальших мандрах”, – повідомляє Олександр Шпирук.

Своїми враженнями від пригод та маршрутом мандрівники діляться на платформі Polarsteps. За 148 днів подорожі пара здолала понад 4 тис км, побувала у 8-ми країнах, зокрема, й в Україні.

Також Акім та Марі розповіли про труднощі, з якими довелося зіштовхнутися. Наприклад, їм не завжди вдається знайти житло для перепочинку, де приймали б з тваринами. Марі одного разу отримала серйозну травму під час дозвілля. Проте, усі ці проблеми туристи долають з допомогою дружніх та гостинних місцевих мешканців. У своїх розповідях вони не одноразово наголошують на теплоті зустрічей з українцями.

Далі шлях французів лежить до Києва та Одеси.

Перейти до панелі інструментів