29.03.2024
Новини

Зерновики паралізовані – на Тернопільщині зупинилися елеватори

На Тернопільщині назріла жнивна криза. Зерновики фактично паралізовані. Робота елеваторів в області зупинилась через відсутність локомотивів від «Укрзалізниці». Про це повідомляє Agro Times з посиланням на власника корпорації Збаразький КХП Олександра Шпака.

Як зазначає підприємець, станція “Тернопіль” переповнюється вагонами. Елеватори вже «під зав’язку» заповнені зерном. Тому їхня робота повністю зупинилась.

«Кагати із зерном просто неба починають псуватись. Окрім цього, зернові підприємства не виконують контрактів та своїх зобов’язань перед контрагентами, що призводить до зриву бізнес-планів, реальних загроз блокування надходжень коштів до державного і місцевих бюджетів», – зауважив Олександр Шпак.

Також він повідомив, що завантажені зерном вагони цілодобово стоять на під’їзних коліях проміжних станцій, очікуючи відправлення.

«Замість оперативної і злагодженої роботи залізничників елеватори отримали повну зупинку власної діяльності. Зерновики фактично паралізовані, не можуть приймати зерно та відвантажувати його, що абсолютно неприпустимо під час жнив», – наголошує Олександр Шпак.

Перейти до панелі інструментів