29.03.2024
Економіка та фінанси Новини

На Тернопільщині хочуть відновити роботу одного з цукрових заводів

У Збаражі планують відновити роботу цукрового заводу. У цьому зацікавлені й й власники – ТзОВ «Радехівський цукор». Утримання заводу у законсервованому стані обходиться в 1 млн доларів на рік. Чи працюватиме підприємство, залежить від аграріїв та постачання ними сировини. Про це інформують у Збаразькій міській раді. 

Генеральний директор ТзОВ «Радехівський цукор» Віталій Сікорський щиро зацікавлений у відновленні роботи цукрозаводу заводу у Збаражі.

“У розмові досвідченого виробничника з постачальниками сировини йшлося про реальні можливості, вигоди та конкретні перспективи, які ґрунтуються на фахових розрахунках.
Збаразький цукрозавод, як і понад півтори сотні цукрозаводів по всій країні, на жаль, призупинив свою діяльність. ТзОВ «Радехівський цукор», ставши його власником, у свій час вклав 5 млн. доларів у обладнання та осучаснення виробничого процесу.

Але впродовж останніх двох років завод стоїть законсервований. Його утримання у такому стані власникам обходиться в 1 млн доларів у рік. Віталій Сікорський готовий виправити ситуацію, але просить допомоги у сільських господарників, які б повернулися до вирощування цукрових буряків. Не секрет, що багато аграріїв закинули цю справу через перевиробництво цукру в Україні. Зараз же ситуація кардинально змінилась, цукру не вистачає, він став занадто дорогим, тому галузь потрібно, хоча не у попередніх масштабах, але відроджувати”, – йдеться у повідомленні.

У Збаразькій міській раді наголошують, що зацікавлені у відновленні роботи заводу не менше, ніж його власники. Адже виробничі підприємства у громаді – вагоме джерело наповнення бюджету, появи нових робочих місць. Тому міський голова Роман Полікровський пообіцяв всіляке сприяння у справі вирощування цукрових буряків, зокрема і через домовленості та залучення до неї керівників сусідніх громад.

Перейти до панелі інструментів