19.04.2024
Інтерв’ю Новини

У Тернополі хлопці надають автомобілям ексклюзивного вигляду

У Тернополі молоді хлопці займаються кастомізацією авто. Це процес, який дозволяє використовувати будь-яку річ і надавати їй особливого вигляду, пояснює “Терміново” один із учасників команди Олександр Лангер.

Ми взяли інтерв’ю у хлопця і дізналися багато нового про цей напрямок і ідею кастомізації авто.

Олександр почав займатися дизайном і виготовленням аксесуарів з дерева та металу ще зі студентських років. Він малював портрети, картини, проводив різні експерименти з новими матеріалами та інструментами. Згодом Олександр спробував розмалювати свою першу джинсову куртку – саме так і зрозумів, що хоче рухатись і експериментувати в цьому напрямку.

Напрямок у мистецтві цей, до речі, називається каліграфутуризмом. Він досить новий, тому речі, створені за його допомогою, ексклюзивні.

На автомобіль нанесли візерунки чорного та золотистого кольорів, які не змиваються. Саме це зробило авто унікальним.

“Після останнього свого проєкту (це була каліграфія на снігу, на тернопільському озері), я захотів зробити щось, що буде довговічним і зможе тішити мене і всіх оточуючих. І так, щоб це було найбільш ефективно, я обрав автомобіль, тому що він знаходиться в міському середовищі. Це також хороша можливість доносити нові стилі і напрямки в мистецтві”, – каже пан Олександр.

Він вважає, що цей процес є своєрідним індикатором творчого розвитку і мислення людей.

– Кастомізація авто є способом заробітку для вас чи це лише хобі?

Я працюю в студії дизайну, займаюсь художнім розписом і втілюю всі творчі ідеї студії і наших клієнтів. Я перебуваю в безперервному творчому процесі, але стараюсь втілювати всі свої ідеї в життя, щоб розвивати свій творчий потенціал. Тому маю два джерела заробітку.

– Які ваші плани на майбутнє?

У майбутньому хочеться розвинути власний бренд одягу, над чим я уже помалу працюю. Далі потрібно збільшувати масштаби проєктів. Також хочеться, аби вони були корисними для міста і мистецтва в цілому.

– Хто вам допомагає втілювати задумки в життя?

У нас є ціла команда. Конкретно над цим проєктом працювали: Кушнір Володимир (власник авто, 21 р), Шура Олександр (художник, 28 р), я, фотограф Іван Жукевич (28 років), Тарас Гураль (відеограф, 23 роки).

– Як на такі авто і їх водіїв реагують дівчата?

Звісно, маючи таке авто (яке, між іншим, є єдиним поки в Україні), неможливо залишитися непоміченим. Щоб передати це, просто треба проїхатись в такому автомобілі. Люди з інтересом роздивляються, задають питання. Дівчата в захваті від нього, часто просять сфотографуватись. Бачачи, як люди підходять і роздивляються, висловлюють свій захват, можна зробити висновки, що ми досягнули бажаних результатів цим проєктом.

А ми бажаємо Олександру і його команді успіхів і нових звершень у роботі.

Перейти до панелі інструментів