24.04.2024
Новини

У селі на Тернопільщині Героя АТО увіковічнили в граніті

У селі, де народився Герой Михайло Цимбалістий, його постать увіковічнили в граніті. Про це повідомляють у Тернопільській ОДА.

“У селі Увисла Чортківського району у граніті увіковічили пам’ять Героя українсько-російської війни, майора Збройних сил України Михайла Цимбалістого. На урочисте відкриття пам’ятника прийшли рідні, бойові побратими офіцера, представники Міністерства оборони і Збройних Сил України”, – йдеться у повідомленні.

Михайло Цимбалістий народився 29 липня у с. Увисла, колишнього Гусятинського району. Загинув 14 вересня 2019 року під с. Павлопіль на Приазовському напрямку від кульового наскрізного поранення в шию ворожим снайпером. Залишилися батьки, брат, сестра та дружина. Похований у Тернополі на Микулинецькому кладовищі.

Батько Михайла, Василь, розповідає, що завжди був проти того, аби син пов’язав життя зі службою в ЗСУ. Адже чоловік і сам колишній військовий. Проте Михайло зробив свій вибір. Він вступив у Львівську академію сухопутних військ, яку закінчив з відзнакою.

Перейти до панелі інструментів