04.05.2024
Місто Новини

У Збаражі облаштують набережну ставу за 30 млн грн

Облаштування набережної у Збаражі розпочнеться уже за кілька місяців. Роботи здійснюватимуть у два етапи упродовж двох років. На все витратять близько 30 млн грн. Створення комфортних умов для дозвілля стане можливим завдяки перемозі проекту у конкурсі Державного фонду регіонального розвитку. Про це інформують у Збаразькій міській раді.

Робочу групу з управління проєктом очолив радник міського голови Роман Токар. Вартість першого етапу становить 11 571 330 грн. Проєкт фінансується Європейським Союзом. Збаразький проект став одним з семи переможців, загалом участь брали 116 пропозицій.

“На І етапі планується збудувати літню естраду на 500 місць, рекреаційно-відпочинкову зону (спортивний та дитячий майданчики, громадська вбиральня, парк), облаштувати набережну озера та збудувати тимчасову стоянку для автомобілів з під’їзним шляхом.

На ІІ етапі реконструкції прибережної зони озера планується продовжити створення зони відпочинку, яка включатиме облаштування «Острівця кохання», зони для пікніків, встановлення фонтанів на озері та будівництво другої тимчасової парковки для автомобілів на 49 місць. Вартість ІІ етапу проєкту орієнтовно оцінюється на суму 17,5 млн. грн.”, – повідомляють у міській раді.

Нова набережна міста буде забезпечена всіма необхідними умовами для організації повноцінного, змістовного дозвілля, масового відпочинку, культурного обслуговування всіх категорій населення, враховуючи вразливі групи населення.

Це сприятиме розвитку культурних традицій, створить максимально сприятливі умови для творчого росту, відродження народної творчості та популяризації національних звичаїв і обрядів. При облаштуванні набережної будуть влаштовані пандуси для маломобільного населення.

Проєкт передбачається реалізувати впродовж двох років. Перший етап реалізації відбуватиметься у 2021-2022 роках.

Раніше “Терміново” повідомляло, що у Чорткові до 500-ліття реконструюють історичну частину міста.

Перейти до панелі інструментів