25.04.2024
Новини

18-річний футболіст з Тернопільщини дебютував у Прем’єр-лізі

18-річний захисник Денис Кузик днями дебютував у футбольній Прем’єр-лізі України. Юнак – вихованець Підволочиської дитячо-юнацької спортивної школи. Перший тренер характеризує його як талановитого та наполегливого спортсмена. З самого початку він тренувався з хлопцями старшими на два роки, – розповідають у Федерації футболу Тернопільщини. 

“Денис вийшов у стартовому складі одеського «Чорноморця» у виїзному поєдинку проти чернігівської «Десни» і провів на позиції правого захисника весь матч.

Денис Кузик народився 18 вересня 2002 року в селі Богданівка колишнього Підволочиського району. В юному віці записався у футбольну секцію Підволочиської ДЮСШ до тренера Валерія Миколайовича Колотія.

У 2015 році Денис Кузик потрапив у футбольну школу київського «Динамо». Виступав за «Динамо» у всіх вікових групах Дитячо-юнацької футбольної ліги України (U-14-17). За цей час у ДЮФЛ провів 87 матчів, у яких відзначився чотирма забитим м’ячами. Згодом підписав контакт з українським грандом. На клубному рівні захищав кольори київського «Динамо» у чемпіонаті України U-21 і U-19. Загалом за ці команди провів 47 матчів (1 забитий гол луганській «Зорі»).

В 2020 році був на зборах з основною командою «Динамо», грав у товариських поєдинках. Захищав кольори збірних України U-18 і U-21. На правах однорічної оренди з 30 червня 2021 року знаходиться у розташуванні одеського «Чорноморця»”, – йдеться у повідомленні.

Перейти до панелі інструментів