19.04.2024
Здоров’я Новини

Сім літніх коктейлів, за які організм не подякує

У вас запланована вечірка. Запрошені друзі, яких хочеться потішити смачними, легкими літніми напоями. Проте, варто бути обережними. Адже, те, що легко п’ється, а надто у спеку, може стати непростим випробуванням для організму. 

Спріцтер

У світі коктейлів “Апероль-шприц” — менше зло. Тому, що до нього додають мінеральну воду, яка збільшує вміст H2O в вашому організмі і не провокує зневоднення.

Джин з соком 

Коли йдеться про здоров’я шкіри, то не варто забувати, що ця суміш переважно складається з джина з 37,5-50-відсотковим вмістом спирту. Проте, сік містить багато вітамінів і антиоксидантів, які можуть зменшити вплив алкоголю на шкіру. Тому вибирайте фрукти з високим вмістом вітаміну С, наприклад, апельсини або лайми.

Текіла

Якісна текіла, як Patron, містить менше цукру, ніж багато інших напоїв. Чому це так важливо? Цукор — головний тригер запалень і висипань. І, пам’ятайте, текілу варто потягувати, а не випивати залпом. Також варто відмовитися від солі — це все маркетингові хитрощі, які лише завдають додаткової шкоди здоров’ю.

Біле вино

Біле вино – часто з високим вмістом цукру і низьким вмістом антиоксидантів, потрапляє в перелік напоїв, яких, мабуть, варто  уникати.

Червоне вино

Майже всі червоні вина містять речовини, здатні розширювати судини. Тому, якщо ви схильні до почервоніння, склянка або три неодмінно забарвлять вас у колір вашого напою. Проте, в країні сангрії ведуться дослідження — точніше, в Університеті Барселони, — що антиоксиданти в складі Каберне, Шираза та інші (так звані проантоціанідіни) можуть допомогти запобігти окислювальним реакціям — тобто тим, які спричиняють сонячні опіки, зморшки і, можливо, рак шкіри.

“Маргарита”

Якби диявол сам створював коктейль, здатний вас примусити  почуватися максимально погано наступного дня і змусити вашу шкіру волати про допомогу, це була б «Маргарита». Переважно тому, що цей коктейль поєднує в собі цукор, що запалює, і сіль, яка зневоднює.

Ром

У деякі темніші сорти рому часто додають цукор для аромату. Іноді стільки, скільки в банку Coca-Cola. Така суміш може зіпсувати ваш колір обличчя, враховуючи ще присутність спирту, здатного підсушувати шкіру.

Перейти до панелі інструментів