18.04.2024
Новини Соціальні проблеми

У Байковецькій громаді закрили відразу три школи

На засіданні 12 сесії Байковецької сільської ради 8 скликання розглянули три бюлючі питання про оптимізацію (призупинення) початкових шкіл у Романівці, Ступках та Стегниківцях. Про це інформують на сайті Байковецької територіальної громади.

На сесії були присутні чиновники, а також жителі громади.

Начальниця відділу освіти Байковецької громади Віра Коршняк навела досить серйозні аргументи, за якими рішення про призупинення цих шкіл виглядає дійсно корисним в фінансовому плані. Зокрема, у цих школах мала кількість учнів, є комплектні класи. Тому держава перекладає фінансування таких шкіл на громади.

На організацію навчання у цих школах Байковецькій громаді потрібно приблизно 4,5 млн гривень. За ці кошти можна забезпечити амбулаторії, відремонтувати дороги, встановити вуличне освітлення і т.д.

Також Віра Василівна сказала, що фахівці Державної служби надзвичайних ситуацій склали припис, згідно якого потрібно виконати масштабні ремонтні роботи задля того, щоб навчальний рік для школярів відбувся безпечно. На це потрібно 6 мільйонів гривень.

Сільський голова Байковецької громади Андрій Кулик на засіданні вислухав усіх бажаючих. Особливо емоційними були виступи жителів громади.

“Відчувалися біль і тривога за дітей, за навчальний процес, та за нові умови, до яких мають адаптуватися школярі”, — сказав Андрій Кулик.

Опісля депутати Байковецької сільської ради проголосували за призупинення діяльності початкових шкіл у Ступках, Романівці і Стегниківцях.

Перейти до панелі інструментів