29.03.2024
Здоров’я Новини

У додатку “Дія” з’явилися перші COVID-сертифікати: як отримати

Перші сертифікати про вакцинацію уже з’явилися в користувацьких акаунтах додатку “Дія”. Про це на своїй Фейсбук-сторінці повідомив заступник міністра цифрової трансформації Олексій Вискуб.

«Перші цифрові сертифікати доступні для вакцинованих, а вже протягом липня плануємо запустити також ПЛР-тестування і (сертифікати, – Ред.) для тих, хто перехворів», – написав Вискуб.

За його словами, це був надскладний проект для Мінцифри, але перший його етап вже завершений. Також експерт охарактеризував його як “марафон-естафета зі швидкістю спринту”.

Олексій Вискуб також написав, що навіть при оптимістичному сценарії на реалізацію такого складного державного проекту потрібно не менше року. Та при злагодженій роботі команди Мінцифри, МОЗу, НЗСУ, МЗС,  EU4DigitalUA, EGAP та Євроделегації впровадження ковідних сертифікатів відбулося за півтора місяця. При цьому більшість членів команди спали на добу по 3-4 години.

Додамо, що COVID-сертифікати будуть з’являтися в акаунтах користувачів автоматично, для цього не потрібно нічого робити.

Також Вискуб анонсував, що протягом липня буде запущений сервіс з ПЛР-тестуваннями та сертифікатами для тих, хто перехворів.

Декілька днів назад розпочалося бета-тестування перших цифрових сертифікатів. При цьому якість документу була не на найкращому рівні. Зараз команда експертів працюж над мінімізацією помилок лікарями при внесенні даних, а також над тим, щоб якнайшвидше всі вакциновані змогли побачити свої сертифікати в “Дії”.

Найближчим часом Україна перейде до процесу укладання міжнародних угод з визнання українських сертифікатів по всьому світу.

Нагадуємо, що українці отримають два види сертифікату:

  1. міжнародний (для поїздок за кордон);
  2. внутрішній (для відвідування масових заходів і т.д).

Перейти до панелі інструментів