25.04.2024
Новини Суди

Виробників фальсифікованого алкоголю судили і відпустили

Минулого року співробітниками податкової міліції Головного управління ДФС у Тернопільській області за процесуального керівництва прокуратури області припинено протиправну діяльність організованої злочинної групи у складі трьох осіб, які займались виготовленням та реалізацією фальсифікованих алкогольних напоїв з використанням підроблених марок акцизного податку.

Під час обшуків вилучено більше 2 тисяч літрів водно-спиртової суміші, яку видавали за елітний алкоголь відомих брендів, а також обладнання для змішування, очищення та перекачування купажу спиртосуміші, обладнання та витратні матеріали для упакування контрафактної продукції, порожню тару.

У лютому цього року Тернопільським міськрайонним судом за результатами судового розгляду матеріалів кримінального провадження винесено вирок, згідно із яким організатора засуджено до позбавлення волі строком на 5 років, при цьому його звільнено від відбування покарання у вигляді позбавлення волі з випробуванням, встановивши іспитовий строк терміном 3 роки. Також він повинен буде сплатити штраф у розмірі 136 тисяч гривень.

Інших двох учасників злочинної групи засуджено до позбавлення волі строком на 4 роки зі звільненням від відбування покарання у вигляді позбавлення волі з випробуванням, встановивши іспитовий строк терміном 3 роки, а також вони повинні будуть сплатити штраф у розмірі 85 тис. грн кожен.

Додатково кожного із засуджених зобов’язано сплатити до державного бюджету 11,3 тис. грн процесуальних витрат, пов’язаних із проведенням у ході слідства експертиз.

Крім цього, судом прийнято рішення про конфіскацію фальсифікованої алкогольної продукції та обладнання для її виготовлення та підроблених марок акцизного податку.

Обвинувачені із вироком не погодились та звернулись до Тернопільського апеляційного суду із апеляційними скаргами, у яких клопотали про пом’якшення призначеного їм покарання.

У травні цього року колегія суддів Тернопільського апеляційного суду розглянула апеляційні скарги обвинувачених та залишила їх без задоволення, а вирок Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області без змін.

Перейти до панелі інструментів