29.03.2024
Новини Політика

Чи втримається на посаді Володимир Труш?

Упродовж наступних двох тижнів планується зміна деяких голів обласних державних адміністрацій.

Про це заявив заступник керівника Офісу президента (ОП) Кирил Тимошенко в інтерв’ю агентству “Інтерфакс Україна”, повідомляє Укрінформ.

– Будуть ще заміни голів обладміністрацій найближчим часом, оскільки є проблеми з деякими областями. Відкривати такі заміни поки що рано, але це відбудеться протягом двох тижнів. Поки що шукаємо кандидатів, – зазначив він.

Тимошенко зауважив, що було змінено кадрову політику щодо голів обладміністрацій та змогли загалом «врівноважити історію з мерами».

Читайте також: Офіційні доходи впали, не стало авто: що задекларував голова облдержадміністрації Володимир Труш

– З ними (мерами — ред.) потрібно знаходити точки дотику, у них є свої прохання, проблеми і ми намагаємося їх вирішувати, – пояснив заступник очільника ОП.

Він також розповів, що при відборі кадрів на посади голів ОДА «працюють знайомства з представниками регіональної влади, з тими, хто працював у системі влади, ті самі місцеві народні депутати».

– Ми справді хочемо сформувати кадровий резерв. Це проблема, тому що, крім голів адміністрацій, є питання і щодо їхніх заступників. Нам на допомогу буде формат проведення прискорених курсів в академії при президентові, куди ми набираємо людей у декілька потоків, – підкреслив Тимошенко.

У той же час він наголосив, що на рівні Офісу президента загалом практика з призначенням на посади представників бізнесу закінчилася і «тепер це бюрократи, політики, управлінці, виконавча влада».

Нагадаємо, Тернопільську облдержадміністрацію з березня 2020 року очолює Володимир Труш.

Перейти до панелі інструментів