29.03.2024
Новини Політика

Василя Деревляного усунули з ролі керівника фракції ВО “Батьківщина” в обласній раді

Багаторічного керівника обласної партійної організації ВО «Батьківщина» Василя Деревляного після звільнення з цієї посади вирішили «потіснити» і від керування фракцією в облраді.

Про це сьогодні, 27 травня, інформує пресслужба обласної організації партії.

«У фракції «Батьківщина» в Тернопільській облраді новий керівник. Під час другого засідання другої сесії Тернопільської облради громадськість було поінформовано, що відбулись зміни в керівництві фракції всеукраїнського об’єднання «Батьківщина». Депутати фракції обрали уповноваженим представником Романа Мороза. Він увійшов у керівний склад президії Тернопільської обласної ради», – йдеться у повідомленні.

33-річний Роман Мороз є лікарем-стоматологом комунального некомерційного підприємства «Борщівська районна лікарня».

Нагадаємо, у листопаді минулого року після чергового провалу партії на виборах Василь Деревляний склав повноваження голови обласної організації ВО «Батьківщина». Правда публічно повідомив про свою відставку аж у лютому цього року.

Після місцевих виборів 2020 року досвідченому політику, який у минулому скликанні облради навіть обіймав дуже добре оплачувану посаду першого заступника голови ради, не вдалося з партнерами нав’язати свою гру, відтак «Батьківщина» та «Європейська солідарність» у новій раді опинилися у своєрідній опозиції. Що не звадило Василю Деревляному отримати чергову досить «хлібну» посаду – керівника місцевого державного комбінату хлібопродуктів.

Читайте також: Фіаско «ЄС»: як переможці місцевих виборів несподівано стали «лузерами» і хто керуватиме Тернопіллям

Тим часом один з місцевих політичних телеграм-каналів прогнозує, що вслід за усуненням Деревляного від керівництва фракцією, почнуть поступово позбавляти керівних посад і його ставленників у різних структурах.

Наразі  ж відкритим залишається питання, чи вдасться новому керівнику фракції Роману Морозу на рівних вести переговори з «зубрами» місцевого політикуму?

 

 

Перейти до панелі інструментів