20.04.2024
Новини Оперативно

Ошукала на майже 2 млн грн: на Тернопільщині жінку звинувачують у шахрайстві

Аби отримати гроші громадян, жителька тернопільського району входила в довіру і вигадувала різноманітні шахрайські схеми. За попередньою інформацією, жінка ошукала більше 20 осіб на суму в майже 2 млн грн.

Із заявами про шахрайство до Тернопільського районного управління поліції потерпілі почали звертатися на початку квітня. Поспілкувавшись із постраждалими громадянами, поліцейські з’ясували, що до шахрайства причетна 31-річна жінка, повідомляють в обласній поліції..

Як стало відомо, вона брала гроші на «розкрутку бізнесу» або обіцяла прибуток від вкладених коштів у побутову техніку з Америки, на проведення курсів з ортодонтії та виготовлення запрошень на туристично-паломницьку візу.

При цьому, заявники розповіли, що жінка входила в довіру, водила постраждалих у ресторани і салони, організовувала відпочинок і впевнено розповідала про успішне вирішення всіх справ. Однак жодну обіцянку вона не виконала.

Поліцейські розпочали кримінальне провадження за частиною 4 статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Завдяки проведеним слідчо-оперативним заходам правоохоронці з’ясували, що наразі жінка перебуває за кордоном.

У випадку доведення вини їй загрожує до 12-ти років позбавлення волі.

Перейти до панелі інструментів