Якісний пломбір виготовляють різні українські виробники морозива. Державний стандарт ДСТУ 4733:2007 єдиний для всіх виробників, він містить суворі вимоги щодо процесу виробництва та співвідношення складників: молока, вершків і вершкового масла.
А що можна сказати про смак морозива?
Експерти Центру соціальних та маркетингових досліджень SOCIS вирішили дізнатися, пломбір якого виробника споживачі вважають найсмачнішим.
В експертному опитуванні взяли участь 1200 респондентів — українців різного віку, статі, місця проживання.
Респондентам відомо чимало виробників морозива:
«Рудь» — виробник, про якого найчастіше згадували респонденти, що визначилися. Крім того, згадували виробників: «Ласунка», «Три ведмеді», «Бєлая Бяроза» тощо.
Виробники найсмачнішого пломбіру
Керуючись особистими вподобаннями, кожен респондент мав змогу скласти власний рейтинг виробників найсмачнішого пломбіру — розподілити серед них перше, друге й третє місця.
Отримані дані стали основою для створення загального рейтингу:
Більшість респондентів обрали переможцем виробника «Рудь» — він зайняв перше місце. На другому місці опинився виробник «Бєлая Бяроза», а на третьому — «Ласунка».
Найсмачніший пломбір
На запитання про найсмачніший пломбір без наповнювача респонденти відповіли таким чином:
Найбільше респондентам сподобалося морозиво «Ескімос» виробника «Рудь».
Добре смакувало також морозиво «Пломбір» виробника «Бєлая Бяроза», «Стакан Великан» та «Малюк-Ам» виробника «Ласунка».
Попереду — новий спекотний сезон! Можливо, варто провести власне дослідження: спробувати морозиво різних виробників та знайти найсмачніше для себе?
Нехай смакує!
Примітка. Результати дослідження репрезентативні на рівні всієї України. Статистична похибка становить +/− 2,9 %.
Головне фото: https://gazeta.ua/