29.03.2024
Новини

Рекордний майстер-клас з писанкарства провели у Тернополі

В Тернопільській обласній бібліотеці для дітей за тиждень провели рекордну кількість майстер-класів з традиційного воскового розпису писанок. Створили аж майстерок в рамках проєкту «Простір натхнення та творчості»
Розпис великоднього яйця – це давнє мистецтво, яке сягає корінням ще у часи Київської Русі. З приходом християнства, традиції пошанування матінки-землі за усі дари та багатства, якими вона щедро ділиться з людством – залишились незмінними. Здавна яйце вважалось символом початку нового життя, прототипом сяючого весняного сонця, а отже писанки в наших великодніх кошиках – це дивовижний синтез двох потужних енергій – природної та духовної.
Як повідомляє редакторка Тернопільської обласної бібліотеки для дітей Уляна Пилипчук,  учасниками майстер-класів стали читачі бібліотеки, дорослі та маленькі тернополяни , а також учні шкіл та гуртків, які скористались бібліотечною послугою «Майстер-клас на замовлення».  З  кожною групою учасників бібліотекарі проводили детальний інструктаж, адже писанкарство – праця нелегка і скрупульозна. Для роботи використали традиційні матеріали та засоби – розкришений віск, писачок, оболонка курячого яйця, а також посудини з барвниками.
Всього до передвеликодніх майстерок долучилось 85 учасників.
Фото: Тернопільська обласна бібліотека для дітей
Перейти до панелі інструментів