Пасхальний хліб – фільм у якому глядачі дізнаються походження традиції Пасхального хліба, духовний символізм та значення паски, які існують Великодні хліби у світі, і звісно, як їх готувати!» – так описують рівненські історико-кулінарні блогери «Я – Історія» свій Великодній сюжет.
Найзахоплюючим команда блогу називає відвідування Скельного монастиря, що у Тернопільської області: «Історія монастиря бере коріння з 9 сторіччя, є у цьому скельному храмі-монастирі і єдина в Україні, а можливо і у світі, ікона Ісуса Христа із закритими очима. Це крутіше Стоунхенджу, і це в нас, в Україні.
Зранку ти стоїш на обриві і під тобою хмари. Захоплює! У монастирі ми відзняли рецепт автентичної української паски у виконанні намісника монастиря ігумена Миколая» – розповідають учасники блогу.