29.03.2024
Здоров’я Новини

У МОЗі розповіли, коли і які вакцини від ковіду доправлять в Україну

Зокрема, ближче до середини травня Україна розраховує почати отримувати 1,4 млн доз в рамках глобальної ініціативи COVAX, пише “Уніан”.

Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов розповів, коли і на які вакцини від COVID-19 очікує Україна.

“Що стосується COVAX. Ми очікуємо від наших партнерів отримати ще 1,4 млн доз до кінця травня. Попередньо ми розраховуємо почати отримувати їх… ближче до 15 травня”, – сказав він в ефірі “Україна 24”.

Крім того, говорячи про китайську вакцину Sinovac, міністр нагадав, що 23 квітня Україна отримала “повідомлення від них, що наступну партію вакцин в обсязі до 500 тис. доз ми повинні отримати в перших числах травня”.

“І протягом травня – ще до 1 млн доз ми повинні отримати”, – додав Степанов.

Також щодо вакцини AstraZeneca – CoviShield він сказав наступне: “Зараз поки у нас немає якогось чіткого підтвердженого режиму. І в Індії зараз ситуація практично близька до катастрофи… Все ж таки ми розраховуємо, що теж протягом травня ми якусь кількість доз повинні отримати”.

Щодо Pfizer урядовець зазначив, що “за їхнім запевненням, в травні ми повинні почати отримувати перші дози”.

На уточнення щодо того, що начебто термін придатності вакцин, які отримала Україна сьогодні, збігає менше, ніж за місяць, Степанов пояснив: “Що стосується вакцини AstraZeneca, яку сьогодні Україна отримала… дійсно, у нас є там термін придатності до 31 травня”.

За його словами, перейматися тут немає чим.

“Ми розуміємо, як ми її достатньо швидко використаємо через кабінети щеплень для отримання першої дози нашими громадянами”, – сказав міністр.

Перейти до панелі інструментів