16.05.2024
Відео Новини Оперативно

Трансляція Хресної дороги з митрополитом Василієм (відео)

Сьогодні, 18 квітня, в архикатедральному соборі Тернополя відбулася Хресна дорога, яку очолив архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Василій Семенюк та єпископ-помічник Теодор Мартинюк. Зважаючи на карантинні обмеження, великопосна молитва відбувалася у режимі онлайн. 

–Ісус кличе нас усіх сьогодні бути спільно Ним: «Коли хто хоче йти за мною, нехай зречеться себе, візьме на себе хрест сій і йде слідом за мною» (Лк. 9,23), – зауважив митрополит Василій у вступному слові. – Божий Син несе свій важкий хрест і терпить тяжкі знущання. Візьмімо сьогодні наші хрести-терпіння та будьмо разом з Ісусом. Сьогодні жертвуємо цю Хресну дорогу за те, чого найбільше потребуємо, за наших дітей, онуків чи близьких. Усі разом жертвуємо її за відвернення війти від України та панування миру, за припинення пандемії коронавірусу у наших містах та селах і у цілому світі.

Темою розважань на Хресній дорозі стали діла милосердя для душі і тіла.

20210418 171050

Під час Хресної ходи вишиваними стаціями Хресної дороги у архикатедрі учасники заходу почергово несли хрест та святу реліквію – частинку Чесного і Животворящого Хресна Господнього, яка була спеціально доставлена з Малої базиліки Матері Божої Зарваницької с. Зарваниця.

Митрополит Василій всіх благословив, уділив повний відпуст та побажав, щоб наступного року усі спільно могли пройти цю Хресну дорогу вулицями Тернополя.

Фото: Тернопільсько-Зборівська єпархія УГКЦ.

Перейти до панелі інструментів