25.04.2024
Місто Новини

Літак при вході в парк Національного відродження залишать (офіційно)

Монументальну композицію з літаком, яку встановили у 1972 році як данину пам’яті загиблим у Другій світовій війні льотчикам, при вході в парк Національного відродження у Тернополі таки залишають. Про це повідомив міський голова Тернополя Сергій Надал.

“Завершилося голосування, створене для того, аби вирішити долю пам’ятника «Літак МІГ-17», що на масиві «Східний». Тернополяни не лише віддали свої голоси в опитуванні, а й жваво обговорювали це питання в соціальних мережах. Ми отримали тисячі коментарів та повідомлень. Жителі міста висловили різні думки. Я поважаю позицію кожного.

Більшість людей висловилися за те, щоб зберегти літак. Я теж маю власну думку щодо цього, але як міський голова зроблю так, як вирішила громада”, – йдеться у дописі мера Тернополя.

Читайте також: Спроба третя: влада Тернополя знову береться за вирішення долі літака при вході у парк (відео, опитування)

Зауважимо, що він не вказав результатів голосування, тобто яка частина тернополян проголосувала за те, щоб літак таки залишили, а яка підтримала демонтаж.
Водночас про результати дослідження конструкції експертами, чи необхідно її підсилювати, чи будуть проводити ремонтні роботи і на яку суму – про це Надал у своєму дописі не повідомив. Наприкінці минулого тижня Терміново намагалося отримати відповіді на дані питання в прес-службі, однак в мерії з відповідями попросили зачекати.

Перейти до панелі інструментів