29.03.2024
Новини

В Кутківецькому лісі викинули… автомобіль(фото)

Прибираючи територію лісу, 10 квітня активісти посеред пляшок та обгорток натрапили на незвичне сміття – автомобіль.

Про знахідку розповіла Зоряна Биндас на своїй Фейсбук-сторінці:

«Ніколи такого не було і от знову. Або «Чи можна в лісі викинути автомобіль».

— Та нафіга ви прибираєте той ліс, і так знову накидають сміття, нічого не зміниться, — таке казали нам два роки тому, як ми тільки починали.

Змінилось. Сміття в десь в 15 разів менше, ніж було на той момент. Тоді ми з друзями-бігунами просиділи в лісі місяць, звідти вивезли кілька вантажівок найрізноманітніших відходів: унітази, старі телевізори, обгортки, одяг, багато скла та пластику. Ми знаходили і мертвих тварин у пакетах, і сечу в 6-літрових банках, і чиїсь вікна та двері.

Зараз сміття менше. За доброю традицією біля Пронятина ще досить непотребу, який люди відносять до лісу. Там, де можна під’їхати, з’являються купи пляшок та презервативів, вздовж стежок розкидані обгортки, а хтось, ймовірно, з велосипедистів додумався намотати стрічки на дерева та залишити. Але це значно ліпше, ніж було.

П.С. Якщо ви знаєте, хто зробив і доглядає цей пам‘ятник Маєвському в лісі, перекажіть цим людям, що їхні пластикові вінки, лампадки та квіти, які вони кидають поруч, ми теж прибрали. Колись вони таки попадуться”, – написала Зоряна Биндас.

Фото: Зоряна Биндас

Перейти до панелі інструментів