26.04.2024
Мандри Новини

До водоспадів на Тернопільщині облаштували безпечні спуски

Тепер відвідання Русилівських водоспадів на Тернопільщині буде безпечнішим. Заходи з адаптації та облаштування туристичних локацій області для безпечного відвідування, зокрема на каскаді водоспадів поблизу с. Русилів Чортківського району, провели  рятувальники спільно із працівниками управління туризму Тернопільської облдержадміністрації.

Про це повідомляє аварійно-рятувальний загін спеціального призначення управління ДСНС в Тернопільській області.

У каньйоні поблизу водоспадів обладнали безпечний спуск із поручнями, а також встановили попереджувальні знаки у травматично-небезпечних місцях.

Довідка

Русилівські водоспади розташовані на невеликому потоці (права притока Стрипи) на південний схід від села Русилова Чортківського (колишнього Бучацького) району.

Загальна довжина Русилівського потоку — близько 3 км, на ньому є 15 водоспадів заввишки від 1,5 до 12 м і завширшки до 10—15 м, що утворюють великий каскад, загальною довжиною близько 1 км. Красу водоспадів доповнюють вишнево-червоні та блакитно-зелені шари гірських порід на схилах каньйоноподібної долини потоку, порослих чагарниковою і трав’янистою рослинністю.

За інф. Вікіпедії.

Фото: аварійно-рятувальний загін спеціального призначення управління ДСНС в Тернопільській області.

 

 

Перейти до панелі інструментів