16.04.2024
Новини Оперативно

Виготовляли 1000 пляшок фальсифікату на добу: на Тернопільщині “накрили” підпільну алкофабрику (фото)

Учасникам організованої злочинної групи, яка займалась виготовленням та збутом фальсифікованих алкогольних напоїв, повідомлено про підозру.

Фальсифікат виготовляли та реалізовували під виглядом горілки та коньяку різних марок. Продуктивність підпільного виробництва становила понад 1 000 пляшок фальсифікату в добу, повідомляє пресслужба Головного управління Державної фіскальної служби в Тернопільській області.

Під час обшуків в учасників організованої злочинної групи вилучили більше 2 600 літрів спирту, 1100 літрів фальсифікованих алкогольних напоїв, близько 1 000 підроблених марок акцизного податку, близько 2 000 пляшок скляної тари, більше 5 000 корків для коньячних та горілчаних виробів, значну кількість етикеток, пристрої для закорковування пляшок з алкогольними напоями, коньячні есенції, фени для нагрівання поліетиленової плівки при упаковці алкогольних напоїв, ємкості для купажу. Крім цього, вилучили транспортний засіб, який використовувався у протиправній діяльності.

За результатами досудового розслідування, яке проводило слідче управління Головного управління ДФС, трьом особам повідомили про підозру у незаконному виготовленні алкогольних напоїв, зберіганні з метою збуту, транспортуванні з цією метою та збуті незаконно виготовлених алкогольних напоїв, вчиненими у складі організованої групи. Крім цього, організатору повідомили про підозру у придбанні, зберіганні та використанні при продажу незаконно виготовлених підакцизних товарів підроблених марок акцизного податку.

Також слідчим управлінням ГУ ДФС у Тернопільській області завершено розслідування та направлено до суду з обвинувальним актом кримінальні провадження стосовно чотирьох осіб, які здійснювали придбання в учасників вищезазначеної організованої злочинної групи фальсифікованих алкогольних напоїв з метою реалізації в закладах торгівлі області.

Перейти до панелі інструментів