28.03.2024
Новини

На Тернопільщині відома агрофірма потрапила у неприємний скандал, пов’язаний з вакцинами

У Тернополі приватна компанія «Агропродсервіс» повідомила про вакцинацію своїх працівників проти коронавірусу, координаторка щеплень у Тернопільській області Марія Павельєва заявила, що нічого про це не знає, інформує Громадське.

Про вакцинацію співробітників компанія повідомила своїй сторінці у Facebook, однак згодом закрила доступ до допису.

В «Агропродсервісі» зазначили, що частина їхніх працівників отримали перші дози вакцини. Судячи з фото, вакцинацію здійснювали препаратом Covishield.

Про вакцинацію своїх співробітників заявив зокрема «Тернопільський м’ясокомбінат» (доступ до цього допису теж закрили) — структурний підрозділ «Агропродсервісу».

Фото: Громадське з посиланням на пресслужбу «Агропродсервісу»

 

Координаторка щеплень у Тернопільській області Марія Павельєва у коментарі Громадському повідомила, що не знає ні про те, на яких підставах «Агропродсервіс» міг отримати вакцини, ні про факт щеплення співробітників цієї фірми взагалі.

Я не знаю такої інформації. Я вивчу. Поки що не можу вам сказати, тому що я працюю з цифрами. У мене є багато інформації, але я працюю з цифрами, — сказала вона.

Читайте також: Все, що варто знати про вакцинацію від ковіду: корисні поради, власний досвід, думка експерта

Місцеве видання «Терен» повідомило, що «Агропродсервіс» отримав 40 доз вакцини після звернення до місцевого «Центру первинної медико-санітарної допомоги». Однак статтю невдовзі видалили.

Директор «Центру первинної медико-санітарної допомоги» Микола Медвідь у коментарі LIGA.Life сказав, що не знає про «Агропродсервіс» і що до них не надходило жодних звернень: «Ми не причетні до вакцинування працівників “Агропродсервісу”».

Засновником компанії «Агропродсервіс» є народний депутат Іван Чайківський, що входить у групу «За майбутнє». Головні види діяльності фірми — рослинництво та тваринництво.

 

Нагадаємо, з 24 лютого в нас розпочалася вакцинація проти коронавірусу. Першими почали щепити медиків, які борються з коронавірусом, та військових. Також надлишковими дозами дозволили вакцинувати публічних осіб і ветеранів війни на Донбасі.

Читайте також:  Лідери думок, медики, які лікують від ковіду, та “швидка”: скільки жителів Тернопільщини вже отримали щеплення

22 березня почався другий етап вакцинації. Паралельно з мобільними бригадами тепер працюватимуть стаціонарні пункти щеплень, у яких вакцинуватимуть людей, старших за 80 років, працівників системи охорони здоров’я, зокрема сімейних лікарів та працівників соціальної сфери.

Наразі в Україні вакцинують препаратом CoviShield. Він розроблений Oxford/AstraZeneca та виробляється на потужностях в Індії. Фактично CoviShield — та сама «оксфордська» вакцина, яку для локального індійського ринку випускає Serum Institute India. В Україні препарат зареєстрували для екстреного використання.

Також 25 березня в Україну прибула перша партія вакцини CoronaVac виробництва китайської компанії Sinovac Biotech. Згідно з законодавством, препарат ще має пройти в Україні лабораторний контроль, який може тривати до 10 днів.

Читайте також: Вакцинація від ковіду якщо в Україні і буде в першому півріччі, то все рівно для вибраних

Перейти до панелі інструментів