24.04.2024
Новини

Судитимуть директора фірми, який завдав державі збитків майже на мільйон

Тернопільська обласна прокуратура скеровала до суду обвинувальний акт за ч. 1 ст. 366, ч. 5 ст. 191 КК України у кримінальному провадженні щодо директора товариства – підрядника будівництва оперативно-диспетчерської служби Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Про це повідомляє пресслужба Тернопільської обласної прокуратури.

Розслідуванням встановлено, що директор одного з товариств, уклавши відповідний договір з обласним управлінням капітального будівництва з будівництва оперативно-диспетчерської служби (ОДС) Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф в Тернопільській області на вул. Рєпіна, 11 у Тернополі та підключення ОДС до телекомунікаційної мережі загального користування, у листопаді 2016 видав акт приймання виконаних будівельних робіт з недостовірними даними уньому. У документі він відобразив спеціалізоване програмне забезпечення вартістю 974 334 грн як виконану роботу, знаючи, що фактично розроблений програмний продукт для ОДС Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф не відповідає технічному завданню та умовам договору.

Керівник підписав його зі сторони підрядника та завірив відтиском печатки. На підставі акту із зазначеними неправдивими відомостями, були зараховані грошові кошти у вигляді авансового платежу товариству в сумі, в сумі 974 334,грн, чим спричинено збитки державі на вказану суму.
Прокурор разом з обвинувальним актом заявив цивільний позов на вказану суму. В ході досудового розслідування для забезпечення цивільного позову і відшкодування завданих державі збитків ухвалою слідчого судді накладено арешт на майно підозрюваного – на його автомобіль та дві земельні ділянки.
Перейти до панелі інструментів