28.03.2024
Новини Промо

Із зарядним пристроєм чи без?

Чи правда, що провідні виробники мобільної електроніки Apple і Samsung перестануть комплектувати нові моделі смартфонів зарядними пристроями вже в 2021 році? Обидві компанії підтримують це рішення, і користувачі навряд чи зможуть на нього вплинути.

Більшість з нас звикло бачити новенький блок живлення в комплекті з щойно купленим смартфоном. Тим більше, що з нагоди випуску нової моделі телефону виробник оновлював характеристики зарядного аксесуара.

Але чи є розумне пояснення подібних дій з боку компаній, які займаються виробництвом мобільної електроніки? Чи зможемо ми змиритися з такими змінами?

Перше – врятувати світ

Виробники хотіли б зменшити забруднення навколишнього середовища непотрібною електронікою. Часто наш старий зарядний пристрій є повністю справним і сумісним з новою моделлю смартфона. Однак через те, що новий телефон вже має в комплекті СЗУ, старий блок живлення зазвичай користувач просто викидає. Згідно з дослідженням We Are Social і Hoosuite, 3 мільярди людей на планеті мають смартфони, при цьому електронних відходів стає все більше і більше.

Друге – надлишок зарядних пристроїв.

Кожен користувач в будь-який момент може купити новий зарядний пристрій, якщо в цьому виникає необхідність. Ринок пропонує великий асортимент даної продукції, часто з додатковими всілякими зручностями. Вибрати якісну зарядку можна в цьому каталозі  https://www.aks.ua/uk/catalog/zaryadnye-ustroistva/.

Третє – економія

Якщо ми купимо смартфон без зарядного пристрою, то він буде дешевшим, ніж у варіанті з повною комплектацією. Так кажуть виробники, але чи зауважимо ми різницю в ціні? Про це говорити складно, тому відповідь отримаємо за фактом, коли дана ідея знайде масовий характер і її підтримають всі представники мобільної індустрії.

Четверте – скорочення ресурсів на виробництво

Виробник заощадить, і це факт. Безумовно, нова тенденція відмови від поставки зарядних пристроїв з новими моделям смартфонів сподобається мобільним компаніям, і вони з радістю скористаються цією можливістю.

Звичайно, покупці, які часто змінюють свої телефони, продаючи старі пристрої на вторинному ринку в повній комплектації, не будуть задоволені подібними змінами. Однак тільки на практиці ми дізнаємося, чи буде це дійсно виправданим кроком з боку виробників в бік покращення екології на планеті.

 

Перейти до панелі інструментів